Nautical Christening

Today I did something I love doing. I decorated the tables for a friend's Christening.




and a few of the details







I also decorated the candle of the God mother, within the same theme.



And of course, the cake had to be nautically themed as well. Right?

15 comments:

  1. Ce frumos ai decocrat....te felicit din nou.
    Intrebare....cu ce crema umplii torturile (adica daca ai vreo reteta preferata sau vreo reteta buna as putea zice si daca ai putea sa imi dai si mie reteta la pasta martipan sau ce-o fi deasupra.
    dar pe cat posibil cu cantitati exacte si cam pentru ce fel de tort ajunge.
    A...ti-am studizat azi noapte torturile din album...esti, FENOMENALA!!!!!, jos palaria.
    Deja la tine a devenit obisnuita asta, mie mi-ar fi foarte greu sa decorez asa, si nu am mana pentru decor:)
    Pupici

    ReplyDelete
  2. multumesc bianca,
    nu fac un singur tort, fac mai multe: mousse de cioco, mousse de iaurt, branza cu lamaie, un fel de diplomat cu porto.pentru reteta de fondant, eu folosec trei paste: fondant cumparat, fondant de marshmallows, pasta de zahar (cu miere).retele sunt aceleasi care le au toate fetele. nimic modificat la ele. just me chiar a publicat saptamana trecuta reteta de fondant de marshmallows.iti pun aici linkul direct la ea: http://gatind-cooking-cucinare.blogspot.com/2010/03/fondant-din-marshmallow-mmf-recipe.html
    iar pt pasta de zahar, au multe fete publicate reteta, dai doar un search pe google si o gasesti.
    Folosesc exact aceleasi cantitati, si eu tot de pe net le-am luat, nu le-am inventat eu.
    te pup, daca o sa ai nevoie de indramari sau sfaturi, scrie-mi pe mail si iti voi raspunde.
    mailul meu este la butonul de email me.
    cu putina practica o sa reusesti si tu.
    daca ai avzut albumul meu, ai vazut diferenta dintre torturile de inceput si cele de acum. practica duce al perfectiune, nu asa se spune?

    ReplyDelete
  3. frumos ai decorat!chiar asteptam sa vad.....era misto ,sa inunzi un pic si sala si sa pui barcute:))))cred ca au fost foarte multumiti, iar de tort nu mai zic, perfect:))

    ReplyDelete
  4. Asa e....torturile de acum sunt mult mai reusite decat cele mai de inceput. Dar toate sunt frumoase, unele sunt chiar mortale. Imi place foarte mult tortul cadou, in iulie e ziua fiicei mele si implineste 13 ani si ma gandeam ca ar fi frumos din partea mea sa ma straduiesc macar sa ii fac un tort dinala. Dar... trebuie sa ma innteresez de pasta, de coloranti (eu ce am cumparat odata ramane culoarea pe mana si e de toata jena...).
    Am vazut reteta lui Just me, dar nu stiu daca as gasi pe aici marshmallows si daca as gasi cu siguranta e la un pret exorbitant. Stiu ca bomboanele astea erau impachetete in pachetele de Haribo si toate au un pret...mai ales la cantitati mari cum ar trebui pt tort. Dar am sa ma uit pe la patiserii sa vad sau incerc cu reteta cu zahar sau miere.
    Apropo...fica-ta e mortala, stie sa pozeze nemaipomenit. Poate i-ar placea la modeling ca are si siluata. (scuze ca m-am bagat:))
    Pup si mai vb.

    ReplyDelete
  5. tortul cadou este simplu. cand vrei s ail faci sa imi zici din ainte si te voi ghida, cum s aiit fie mai usor daca doresti, bineinteels. coloranti eu folosesc de la wilton. distribuitor wilton este in sovata, iar daca nu draga mea chiar langa tine in tg mures, ca eu de la ei imi mai cumpoar uan alta cand trec prin tg mures, este lumea basmelor. si ei vand colorantii wilton.cauti pe net, lumea basmelor si intri la ei in pagina si vezi adresa tot.
    acum pt marshmallows, sunt la kaufland sau la auchan au aparut acum chiar si albe!!!!!!!!!!!! care e o premiera pt romania. bine ca sunt mixed albe si roz dar le sortezi tu.
    pachetul d ela auchan este vreo 5 lei si ceva. harrinbo la fel.
    iti trebuie 2 pentru un tort. sa iti ramana si de decoratiuni etc.
    cred ca 10 lei, in plus la restul cheltuielilor nu e asa mult. e pentru fetita ta.
    pasta de zahar este mai ieftina. doar ca putin mai dificila la decorat. se intareste f repede, si alte aspecte, eu sincer pt o reusita mai buna si pana mai prinzi experienta as sugera cel din marshmallows. la aptiserii nu cauta ca nu sunt marshmallws. lumea basmelor in schim are si fondant preparat de ei cred de vanzare.
    nu stiu pretul uita-te pe net. si poate il iei gata facut.
    te pup

    ReplyDelete
  6. Mersi frumos de informatii. Am sa tin cont de ele. Chestia e ca (acum realizaz) ca pana azi nu m-a interesat sa studiez tehnici de decorare torturi si azi mi-am "pierdut" jumatate de zi cautand pe diferite situri paste de zahar, de miere, poze cu torturi...am vazut o gramada de torturi si modele.
    Mersi de pontul cu auchan, sincer nu m-am uitat dupa asa ceva pana acum. Dar am sa incep sa ma uit pentru ca mi-ar placea sa realizez si eu un tort dinala, macar pt familia mea:) Dar eu mai rar cu torturile si dulciurile ca avem niste kg si...nu e bine:))
    Deci cum spuneam (spuneai) :)...am sa exersez pasta ca altfel nu am cum sa o invat nu?:)
    5, lei. 10 lei nu e mult deloc, eu am vazut reteta lui Just me dar nu am realizat ca trebuie 250 g pasta, ma gandeam ca cine stie cate pachete de haribo:))
    Ar trebui sa caut si ceva ustensile pt tort doar ca daca voi face rar...nu stiu daca merita sa ma agit tare dar...le iau pe rand.
    Thanks again:)
    Pup

    ReplyDelete
  7. Stii ce e curios? Vorbesc cu tine ca si cu o prietena veche si cand colo ne stim de vreo saptamana:))

    ReplyDelete
  8. felicitari draga mea! se pare ca ti-ai gasit vocatia...si ce frumos e cand faci ce-ti place..:)

    pup fetele!

    ReplyDelete
  9. Am gasit lumea basmelor.... se mai numeste cofetaria Magic si e la 5 minute de mine:) Am vazut ce produse au si voi merge sa cumpar coloranti. Ce idee buna mi-ai dat:) Mersi.
    Si voi cumpara si marshmalaow si ma apuc sa experimentez.
    Apropo..pe un site am gasit ca spunea o tipa ca a gasit la Metro jeleu alb si ca ea cu ala face pasta.( http://www.topicgratuit.com/4833611162-unelte-ustensile-si-ce-mai-este-nevoie-pentru-a-face-acasa-un-tort).

    ReplyDelete
  10. multumesc andreea. da asa e ai dreptate!

    ReplyDelete
  11. hey bianca,

    cand mai merg la tg mures la lumea basmelor te sun s ane vedem la o apa plata, ca doar suntem la cura:))))
    putem chiar la cofetaria magic s ane vedem!
    mi-ar place sa ne cunoastem si personal. nu?
    am avzut ca suntem practic de aceiasi varsta, daca tot ne-am imprietenit, sa ne si cunoastem.

    o sa ma uit si eu pe situl acela si iti scriu dupa aceea.
    si eu cand am inceput, nu aveam decat coloranti si fondant. in rest nimic nici o ustensila. si apoi tot pe rand am mai luta una alta. inca sunt departe de a avea tot ce e nevoie pt a face torturi. dar incetul cu incetul vom izbuti:)

    PS. ficei mele i-a placut foarte mult comntariul tau ref la vocatia ei. s-a rusinat toata:))))

    ReplyDelete
  12. Draga de ea...(fiica ta) e o dulce si se vede ca ii place sa pozeze .
    Sigur ca da, mi-ar placea sa ne cunoastem personal. Ti-am scris mail pe hotmail sa vedem daca e bun:)
    Apa plata :)) haha..:))Sa stii ca nu sunt bune prajiturile la Magic, cel putin acum ceva vreme (2 ani) cand mai luam de acolo nu imi placeau.
    Deja mi-am pus in plan ca pe saptamana viitoare daca reusesc sa fac o incercare de tort asa de test:) Si o pun pe fica-mea sa faca figurine ca ii place sa modeleze(i-am spus ce o asteapta si de abia asteapta sa le faca) si chiar se pricepe la cele din plastelina. Eu..antitalent la asta:)
    Tu la cura? Hm...probabil nu mai esti la 90-60-90 ci la 91-61-91 si de asta vrei cura nu?:)) Cel putin asa am vazut in poze.
    Si inca ceva daca tot te-am laudat azi in public:))...iti sta mai bine satena/ roscata sau cum esti decat bruneta:) Semeni mai mult cu micuta ta. te intinereste...nu ca nu ai fi dar...brunetul inchide.
    Hai ca mi-am dat azi cu parerea cat pentru un an:)
    Pup

    ReplyDelete
  13. Giovanna,
    con que dulzura y elegancia está todo decorado...
    La tarta preciosa.

    Mil gracias por este paso a paso que has compartido con nosotros sobre como forrar la tarta con chocolate y frutas...andaba yo muy interesada en como hacerla.

    Un abrazo, artista.

    ReplyDelete
  14. Imi place cum ai decorat. M-am ocupat si eu un timp de decoratiuni la diverse evenimente, e un lucru minunat. http://cccris.blogspot.com/2009/10/my-homemade.html

    ReplyDelete