chocolate decorated cake + chocolate decorating how to

A chocolate and lemon decorated cake. The inside of the cake was lemon cheese cake, so i went with lemon slices for the decoration part of the cake as well.

I promised some of you that I would make a photo tutorial of how to wrap your cake with a chocolate border, so here it comes:
Am promis unora dintre voi ca voi face un tutorial foto cu cum sa imbraci un tort intr-o bordura de ciocolata, asa ca...
 
First you need to cut a strip of wax paper.
Mai intai trebuie sa taiati o fasie de hartie cerata.

Than you need to wrap it around your cake, so that you can measure how long it should be.
 Take the scissors and cut the extra paper.
Apoi inconjurati tortul cu ea ca sa masurati cat de lunga ar trebui sa fie. Cu foarfeca taiati surplusul.

Then put the wax paper on the table and take the melted chocolate and start to cover it.
Apoi intindeti hartia cerata pe masa si luati ciocolata topita si incepeti sa o acoperiti.

You should move fast, the chocolate will harden rapidly.
Va trebui sa va miscati rapede, ciocolata se va intari destul de rapid.
 
cover it entirely with chocolate.
Acopeti-o in intregime cu ciocolata.

Then take the strip and wrap it around the cake.
Apoi luati hartia si inconjurati tortul cu ea.
 
After you've finished wrapping it, put the cake in the fridge for ~ 5 minutes.
Dupa ce l-ati inconjurat cu hartia, puneti tortul in frigider timp de 5 minute.


After 5 minutes, take it out and start peeling off the wax paper.
Dupa 5 minute, scoteti afara tortul si incepeti sa dezlipiti hartia.

It should come off nice and easy.
Se desprinde usor.

Then, with the same strip of paper, and using a different chocolate, make various lines, shapes, or whatever you please.
Apoi, cu aceasi fasie de hartie si folosind o ciocolata diferita, faceti linii, forme sau ce va place voua.


Wrap it around the cake again and put it in the fridge.
Inconjurati tortul din nou cu ea si puneti-l la frigider.

After 5 min remove the wax paper.
Dupa 5 min indepartati hartia cerata.


Do the same with the lower tier, and then add fruits. And you should have something like this.
Faceti acelasi lucru si cu stratul inferior, apoi adaugati fructe, si ar trebui sa aveti ceva ca si acest tort.

Finished cake! Tortul teminat!

16 comments:

  1. Ai zis bine ca ar trebui sa avem ceva ca si acest tort...doar ceva:))
    Decorul de lamaie e minunat...dar am cam inceput sa salivez de la atata lamaie:))

    ReplyDelete
  2. :))) doar traduceam ce scrisesem mai sus in engleza. de aceea a iesit asa:))

    ReplyDelete
  3. super fain! fain ca ne impartasesti din secretele tale!

    ReplyDelete
  4. ai sa ridici niste premii si o provocare :)

    ReplyDelete
  5. Minunat !!! idei noi sa sti ca e de folos :)

    ReplyDelete
  6. La tine toate sunt etajate!
    Foarte frumos, si asta real! Chiar te pricepi si la torturi adevarate! Si inca cum! Suuuperrr!

    ReplyDelete
  7. Fantástico tutorial!!! Lo intentaré. Un beso artista!!

    ReplyDelete
  8. Wow, fab cake! And thanks for the tutorial - love the swirly chocolate effect!

    ReplyDelete
  9. Multumim de tips-uri, Giovanna! Ma bucur ca ne mai dezvalui cate un secret :)
    Uite, daca iti face placere, ai la mine pe blog niste premii foarte dragute. Daca doresti, poti sa le ridici.
    Sa aveti un week-end minunat!

    ReplyDelete
  10. Am o singura intrebare, folosesti ciocolata de casa, sau ciocolata normala?

    ReplyDelete
  11. Multumim mult Giovana, acest tutorial ne va ajuta pe multe.

    ReplyDelete
  12. @ Anca - multumesc mult.

    @ SImona - pentru decor folosesc ciocolata de menaj

    @Caroline - thanks for stopping by

    @ las pacas - gracias guapa. no es nada dificil, te saldra seguramente.

    @ roz_bonbon - multumesc mult. weekend minutat si tie.

    @ gospodini de criza - multumesc frumos. eu cred ca torturile etaje arata mai frumos decat cele simple. sunt mai impunatoare, de aceea le fac asa in in general.

    Happy caking everyone!

    ReplyDelete
  13. Da de menaj, aveam un lapsus si am zis de casa. Scuze, multumesc pentru raspuns

    ReplyDelete
  14. esti o artista ,ce mai !tortul asta arata grozav.imi place foarte mult.felicitari !
    si cel cu sanii arata bine,dar mie personal imi displace subiectul (ca subiect de torta ).o gluma americaneasca pentru un bachelor party.

    ReplyDelete
  15. iti multumesc pentru explicatii ,mi se par foarte usor de facut,sunt supy si papuceii si marginile din ciocolata,nu credeam ca e atat de simplu,daca le vedeam mai repede faceam tortul din seara asta cu marginile de ciocolata impresionam si eu pe cineva hahaha,te pup

    ReplyDelete
  16. ma bucur ca servesc aceste turiale. de aceea pierd si timpul facandu-le, sa ajute si la altii.
    astept sa vad si realizarile tale.
    sa ma anunti cana faci ceva dupa vreun turoial de al meu.
    mi-ar place sa te public al mine pe blog la guest's cakes.

    ReplyDelete