Gold & black cake, for a more festive look, so that it would rise up to the special day New Year's Eve is.
The bottom tier was a huge 25 cm tier. I always liked this type of cakes and I have been wanting to try one for ever now. Love how it looks but to cover such a tall cake in fondant without any tears and bumps is a very difficult task. How others do it, is still a mystery to me. I tried several times to give it a smooth finish, but I was not able to. In the end I chose the best side as the front, and all those black swirls and things are put to cover all the imperfections.
Foarte elegant acest tort, draga Giovanna ! Deosebit, imi place foarte mult!
ReplyDeletemultumesc mult Nina. te pusi.
ReplyDeleteInteresanta forma asta. L-ai facut foarte elegant. Imi place ca la tine negrul e negrul..mie nu imi iese deloc oricat colorant as pune.
ReplyDeletePupici
deosebit si elegant ! cum ai obtinut auriul ? ai pictat pasta?
ReplyDeletefoarte tare combinatia, frumos tort. si eu ma intreb cum acopera ei atit de bine un tort inalt, nu am reusit inca sa aflu nici eu.
ReplyDeleteLa multi ani! Fericire si sanatate sa ai draga mea! Felicitari pentru tort!
ReplyDeletefoarte frumos....:))la multi ani!!!
ReplyDelete@ just me - la multi ani si tie! multumesc mult. pusi
ReplyDelete@ anca - multumesc mult. sanatate multa si tie si un an nou plin de torturi.
@ cccris - eu acum dupa ce am incercat odata sa fac asta cred ca totul e in fondant. noi facem retete de casa, care nu au elasticitatea fondantului wilton nici pe departe.problema mea a fost ca pe masura ce incercam sa aranjez pasta pe tort se tot rupea; tortul fiind inalt si pasta atarna si se rupea singura oricat d e repede ma miscam. tin minte la inceputurile mele cand lucram cu fondant wilton cat de bun era,eu cred ca daca l-as fi acoperit si pe acesta cu asa fondant nu as fi avut nici pe departe problemele astea.
@ torturile danielei - multumesc. da am pictat pasta.
@ bianca - multumesc. pune si mai mult colorant:))))
The cake turn out great. It is true, to cover that type of cake in fondant is hard, you might have to use a lot of shortening as you are covering the cake. Did you air brush the cake or you hand painted it?
ReplyDelete@ Pink little cake - I sponged it. I do not have an air brushing unit so I did it by hand with a little sponge.
ReplyDeletesigur fondantul lor are cu totul alta elasticitate, al nostru se si usuca repede, alta mincare de peste
ReplyDeletefoarte frumos si foarte elegant acest tort asa cum cum de altfel sunt toate torturile facute de tine
ReplyDeleteLaaaa muuulti ani!:):)Si muuulte torturi!:)
ReplyDeleteMa repet,dar e suuuper tortul!:):)
Ps:am nevoie de sfatul tau-la un tort de 50 persoane,simplu,cu trei etaje,cata pasta de zahar folosesti?Merci muuult!Puszi
@ carmen - eu calculez tortul si portia. deci al 3 etaje 3 portii. pentru ca oricum mai folosesti din ce raamne pentru bentite sau alte chestii. deci 3. dar acum ramane de vazut daca portia mea e egala cu a ta:)))) cat foloseai tu la un tort normal si o faci de 3 ori. mai bine sa ramana decat sa nu ajunga.
ReplyDeleteAha,merci mult!:)Sper sa imi iasa,nu am mai lucrat de ceva vreme cu pasta de zahar...:)
ReplyDelete