reteta tort de capsuni cu branza de vaci si iaurt


Am facut acest tort, cu unele modificari bineinteles, pentru nepotelele unei bune si talentata prietena de a mea.
Din pacate, pentru ca una din fetite s-a imbolnavit, tortul a mers la congelator pana saptamana viitoare cand il voi decora in fondant. Sanatate multa miculutelor.
Reteta am gasit-o in revista Secretele Bucatariei, am scanat-o si m-am gandit sa o pun pe blog pentru eventualele amatoare.
Este o reteta foarte buna, eu am modificat-o, in sensul ca am eliminat fisticul, sucul de lamaie si nu am facut crema pe doua straturi diferite ci doar unul plin cu fructe, dar merita incercata oricum.
Poza cu tortul decorat, saptamana viitoare!

This is a cake I made for my very good friend's twin nieces. Unfortunately, one of the girls got sick ans so the cake went to the freezer until next week, when i'll decorate it in fondant.
I hope the little ones get well soon.
This is a receipe I found in a cooking magazine and that I have scanned and thought of posting for any eventual amateurs.
It's a good recipe and I recommend it. I changed it, meaning I eliminated the pistachio, lemon juice and I only made one layer of filling full of fruits. It is a yogurt, fresh cottage cheese and strawberry cake. If any of you would like it translated, please tell me so.

Y ahora en castellano, tambien. ... para que la rubia y Cesar no puedan quejarse mas.
Esta es la receta de una tarta que hize para las sobrinas de una muy buena amiga mia. Pero una de las nenas se enfermo y la tarta esta ahora en el congelador hasta la semana que viene cuando le tocara ser decorada en fondant. La receta la encontre en una revista y pense ponerla aqui para algunos eventuales interesados. Se trata de una tarta al yogurt, queso fresco y fresas. Se alguien la quiere traducida, que me lo digan.
Tu rubia ni lo pienses. Se que no la vas a hacer nunca. Deja a tu madre que descanse un rato.

6 comments:

  1. cum e tortul cind il scoti din congelator? Am tot auzit pe la straini faza cu congelatul blatului, iar acum multi ani o cunostiinta punea la congelator o parte din tortul pe care il facea mama ei care statea la tara, dar niciodata nu am intrebat cum e.

    ReplyDelete
  2. pai la mine a fost nasol rau.
    dicolo le congeleaza pt a fi ami usor la taiat si la imbracat in butter cream. dar la ei torturile sunt doar chec si ffff putina crema cu unt. se preteaza si le e mult mai usor sa le sculpteze. dar la noi......
    atatea creme....
    al meu a inceput sa se decongeleze si s-a umezit tot ff mult, mai mult aveam doua paraiase care curgeau de pe tort asa la modul ca atunci cand am inclinat platoul s apot sa ies din masina cu el, a curs pe jos!!! deci eu nu mai repet chestia, cu torturi normale de ale noastre cu creme, etc.

    ReplyDelete
  3. asta ma capiaza la straini. E simplu de modelat un blat, dar cu o crema moale ce naiba sa faci?
    o sa incerc cu blatul sa vad cum se comporta. Nu pricep ce gust pot avea torturile alea... si multe facute din prafuri..varza. De aratat, arata super in tot felul de modele nebune. Apropo, nici tu nu ai somn? Eu modelam un laptop micut si un baietel, sper sa iasa bine. Mai ai mult de lucru cu petrecerea?

    ReplyDelete
  4. apropo, uite aici as vrea sa fiu acum: http://algumabossa.blogspot.com/2010/06/de-papo-na-varanda.html , cu picioarele in sus si un Cuba Libre in mina...

    ReplyDelete
  5. @ ccris - of si tu acum, lasa ca te-ai plictisi repede ca nu ti-a duce pasta de zahat cu tine si nu aia vea ce modela:)))
    vai si eu trebuie sa modelz o fetita si un hamster pe duminica. ma cam streseaza modelatul asta.

    ReplyDelete
  6. Buna fetelor,
    Eu nu am congelat torturi niciodata, nici nu fac asa de multe sau des. Dar am aflat din cartea "Joy of Cooking" (scrisa de Irma S. Rombauer, Marion Rombauer Becker si Ethan Becker) - carte care aici in SUA este considerata "biblia" bucatariei (si a scolilor de gastronomie!) ca gelatina, ma rog, cremele care contin gelatina, nu se congeleaza deoarece isi schimba gustul si textura, zice-se ca devine "gumoasa" asa ca si cauciucul. Daca vrei/ai nevoie sa congelezi astfel de creme, inlocuieste gelatina cu agar-agar sau ceva similar (adica din plante sau alge).
    Da, aveti dreptate, aici torturile-s pline de chimicale pentru ca de obicei se fac din "prafuri" ambalate in cutii, lumea nu se osteneste sa le faca din "scratch" (adica din ingrediente normale de baza). Si gustul lor este pe masura... Mie nu-mi prea plac, de aceea eu le coc asa cum fac romancele...
    Va pup,
    Sanda Turner

    ReplyDelete