Pages

White modeling chocolate

As promised here comes the white modeling chocolate recipe that I use.
melt 200 gr of white chocolate and add only 2 table spoons of honey. White chocolate requires less honey than the dark one. 
Stir until it thickens and separates from the recipient's walls. Cover it in plastic foil and refrigerate for 2 hours.

You need to leave it at room temperature for many hours to be able to knead it. The heat of your hands will soften it. I use it in small portions to give elasticity to my sugar paste. 
I absolutely love it!

15 comments:

  1. Multumim Giovanna! Sper sa reusesc si eu acest fondant. Cand combini cu pdz, ai anumite proportii?Poate eu am pus prea multa pdz ? Te pup!

    ReplyDelete
  2. @ nina's art cake - nu nu am proportii. ochiometric. nu pune mult ca se face prea molae pasta si nici asa nu e bine:)

    ReplyDelete
  3. GREAT GREAT GREAT!!!! THANKS DEAR FOR ANOTHER FANTASTIC RECIPE!!! YOU ARE THE BEST!!!

    ReplyDelete
  4. Gracias por la idea, se ve buenĂ­sima.

    Un besito

    ReplyDelete
  5. Mersi,am incercat si cu ciocolata neagra si este fantastic.Voi incerca si cu cea alba.

    ReplyDelete
  6. Este suuuupeeeer ! Am cam gresit la proportii, adica am pus cam multa miere, dar am fost multumita.

    ReplyDelete
  7. Hello!
    Can I use it to cover cake's (or only with sugar paste)?
    Bogyo

    ReplyDelete
  8. @ Bogyo - I' ve always used it for modelling. Never tried to cover a cake with it.
    If you decide to give it a try let me know how it works out.

    ReplyDelete
  9. Buna Giovanna.Este interesant ceea ce spui tu,numai ca eu nu inteleg.Tu adaugi din aceasta ciocolata de modelat in pasta de zahar?Si ce fel de pasta de zahar folosesti pt ca figurinele tale arata foarte bine.Te pup.

    ReplyDelete
  10. @ misschocolat - eu adaug pasta de cioco doar cand pasta me este foarte rea si are nevoie de elasticitate mai mult. in rest nu. o folosesc doar asa pt modelat. depinde.
    iar pasta mea este din miere si zahar.

    ReplyDelete
  11. Multumesc frumos pentru raspuns.O sa incerc si eu reteta asta de pasta de zahar.O zi buna.

    ReplyDelete
  12. buna seara! nu stiu ce s-a intamplat, dar in momentul in care am pus miere s-a branzit....nu se leaga ciocolata :((((( ce am gresit? anca

    ReplyDelete
  13. @ anca - nu stiu ce miere ai pus???? nu am patiti niciodata. oricum continua sa amesteci si alsa la inyarit. cred ca tot il vei putea folosi odata intarit. se face ca betonul si apoi cu greu va trebui sa il incalzesti cu mainile tale si sa il tot modelazi pana e o pasta maleabila.

    ReplyDelete