Pages

Owl Christening cake


Today I worked on this Christening cake for a little boy.
I like it a lot!
The fondant on the bottom tier of the cake started to get many big air bubbles, hence I had to pinch them with a needle and decided to cover those spots with the little flowers. 
I do not know why this happens sometimes. It happened before, and always and only on the bottom tier. Maybe the heat, the weight of the cake, still not sure of the exact cause, therefore I am unable to prevent it. All I can do is cover it up:)
So the little flowers were not in my head when I started the cake, but sometimes different situations slightly change the design of cake, but I am more than pleased with the final outcome of this cake.

20 comments:

  1. Ahh, love the owl! So cute!

    ReplyDelete
  2. Nice work giovanna, and what a cute girl you have

    ReplyDelete
  3. ce bufnita cute!!! superb, as usual :)

    ReplyDelete
  4. Giovanna, tortul tau arata exceptional!!!
    Very cute, de altfel!!!
    O mare intrebare am la tine, se vede ca esti specialista...as vrea sa fac un tort pe doua etaje pentru o petrecere ...ar fi prima oara!
    spune-mi , te rog, banuiesc ca pentru al doilea tortulet, cel mic, am nevoie de un suport special???
    Sau pot, pur si simplu sa-l atasez celui de baza?Ceea ce nu cred...insa astept comfirmarea ta!!
    Multumesc tare mult!!
    Gand bun !!

    ReplyDelete
  5. multumesc. da nu poti sa il pui doar asa. are nevoie de sustinere. cat despre suport special, eu nu folosesc, ma descurc asa:daca are doar doua etaje, poti folosi linistita paiele de baut.
    eu le-am folosit de n ori si fara nici o problema. le implanti in tortul de jos si apoi la tai la nivelul tortului. apoi pui peste cel de al doilea tort, pe care il scoti pe un carton taiat la dimensiunea tortului si imbracat in folie de aluminiu. nu trebuie sa se vada platoul de sub tort.

    ReplyDelete
  6. frumos tort.....nu si-a dat nimeni seama de imperfectiuni,cu siguranta le-au placut mult!

    ReplyDelete
  7. Ce frumoase sunt toate!!!! Le-am admirat pe toate si sunt super.
    Salutari din Barcelona si te pup
    Pa

    ReplyDelete
  8. Holaaaaaaaa . que tal Barcelona Bianca?
    sper ca te simti bine acolo. sa vii cu ceva retete bune de pe acolo. te pup

    ReplyDelete
  9. Hai ca-i dulce foc bufnita!
    Cite paie pui in tort? Probabil ca pe sistemul asta faci si la nivelul trei sau ma insel?
    Vezi ca ma mut pe http://www.cccriscake.com/

    ReplyDelete
  10. Excelenta si ingenioasa ideea!!!!!Nu m-as fi gandit la asta!!!
    Multzam fain!!!;)

    ReplyDelete
  11. cand fac pe 3 etaje fiind mai greu tortul nu mai pun paie. cumpar de la baumax teava pvc alba cu 3 lei 2 m!!!! si sotul meu mi-o taie la dimensiunile tortului cu un dispozitiv de taiat tevile. nu stiu cum se numeste. e ieftin. este si din ala la baumax si peste tot. il tot invarti in jurul tevii pana se taie. si pun 4 tevi jos si 3 tevi in startul din miloc. pana am descoperit aceasta teava, am pus si paie. atunci puneam vreo 9 jos si 5 in stratul din mijloc. evident tevile odata taiate le speli:))
    singura chestie e ca trebuie masurate cu mare atentie si precizie. nu e asa usor ca si cu paiele ca le tai direct in tort.

    ReplyDelete
  12. Merci, Giovanna! Ma gindeam ca merge si cu bete de frigarui sau cu unele mai groase cum sint cele pt flori (am vazut azi ceva asemanator pe youtube). Se taie si mai usor, cu un cleste. O sa incerc. Pina atunci testez decorarea in fel si chip. Ai vazut? Te pup!

    ReplyDelete
  13. Beautiful, I love the owl. Excellent work of art.

    ReplyDelete
  14. buna cccris. ce ia avzut pe you tuve sunt wooden dowels. speciale pt cladit torturile. asa se numesc. sunt si la wilton de vanzare. mie scobitorile de frigarui nu imi plac. eu le folosesc cand pun ceva pe tort sa le tina sa nu cada. de ex. bufinita avea o scobitoare din aceea implantata in ea si tort. dar de fiecare data cand trebuie sa tai o scobitoare dina ceea tot timpul se rupe cu muuuulte aschii ffff marunte. poate ca depide si de calitatea lemnului. dar mie nu mi se par foarte ok. oricum de sustinut tortul or sa il sustina si ele.cred:) ffind asa subtiri si la asa greutate poate ca o sa iti intre in cartonul de sus, etc. nu stiu. cum crezi tu.
    daaaaaa am avzut site-ul tau. felicitari!!!!! dar sunt deja follower si acolo, am vazut. dar nu am primit pe raeder noile tale postari. pe blog nu le m-ai pui? altfel nu primesc ffed de al tine. la web e altfel.
    si felcitarile mele pentru frumoasele tale creatii. mi-au placut f mult. toate. cel pictat, bestial!!!!

    ReplyDelete
  15. Am citit , merci, iti trimit un mesaj privat.

    ReplyDelete
  16. Si eu l-am indragit foarte mult pe acesta! Cata migala, parca ai face goblen! Adica arta, inspiratie, dar si multa transpiratie. Felicitari!

    ReplyDelete